Понад 3 тисячі прикарпатських матерів у 2013 році отримали звання «Мати-героїня»


Департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації організував роботу з опрацювання даних та направлення нагородних матеріалів до Міністерства соціальної політики України та Адміністрації Президента кандидатур, рекомендованих органами місцевого самоврядування на присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

У 2013 році його отримали понад 3 тисячі прикарпатських жінок.

«Кожного дня ми отримуємо нові дані щодо кандидатур, які претендують на звання «Мати-героїня», — зазначив директор департаменту Сергій Дерев’янко. – Проте в процесі опрацювання нагородних матеріалів, що надійшли, виявлено ряд недоліків з приводу оформлення необхідних документів, а це призупиняє наступний їх розгляд Міністерством соціальної політики України та Адміністрацією   Президента».

На думку Сергія Дерев’янка, головне завдання відділів та управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту — це взяти під особливий контроль усунення недоліків в оформленні нагородних матеріалів. А також протягом року вручити державні нагороди тим жінкам, які народили і виховали багатьох дітей.