Понад тисячу рослин снодійного маку вилучили у прикарпатців лише за добу


В ході поліцейської оперативно-профілактичної операції «Мак», яка триває на території області, правоохоронці чи не щодня виявляють осіб, які всупереч діючому законодавству вирощують заборонені рослини.

Лише за минулу добу на Івано-Франківщині правоохоронці ліквідували понад тисячу нарковмісних рослин, які вирощували прикарпатці. За даними фактами дізнавачі поліції проводять досудові розслідування.

28 червня під час проведення оперативно-профілактичних заходів, дільничні офіцери Галицького відділення поліції виявили незаконну діяльність 53-річної мешканки Бурштина. Жінка на приватній території вирощувала близько 500 нарковмісних рослин.

Також цього дня, незаконні посіви маку виявили ще в однієї мешканки Бурштинської територіальної громади. Нарахували поліцейські майже 300 стебел маку.

Майже 500 насадження снодійного маку на території господарства 66-річної прикарпатки виявили косівські поліцейські під час обшуку, проведеного в рамках раніше розпочатого кримінального провадження.

Вилучені рослини направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр.

Відомості за вказаними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 310 (незаконний посів конопель) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з 1 червня розпочалася практична фаза операції «Мак», яка триватиме до вересня.

ЇЇ мета - виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Застерігаємо громадян, що перевищення визначених законом норм щодо кількості насаджень є порушенням і винуватці притягатимуться до відповідальності як адміністративної, так і кримінальної.

Тож, радимо прикарпатцям самостійно знищити понаднормові посіви, щоб не потрапити у конфлікт із законом.

Немає опису світлини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!