Порошенко доручив підняти український прапор над Слов'янськом


Петро Порошенко доручив начальнику Генерального штабу України Віктору Муженко підняти український прапор над Слов'янському

Про це президент написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Еспресо.TV.

"Дав доручення начальнику Генштабу підняти Державний прапор над Слов'янськом", - написав Порошенко. 

За його словами, начальник Генерального штабу України Віктор Муженко повідомив, що сьогодні вночі зі Слов'янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових. У результаті було підбито 1 танк, 2 БМП і 2 БМД бойовиків. 

"Зараз у Слов'янську працює розвідка Збройних сил і Національної гвардії України. Вже півтори години нашим військовим місцеві жителі несуть зброю, залишену бойовиками. Це і є справжнє роззброєння, передбачене оголошеним мною планом мирного врегулювання ситуації на Сході", - написав Порошенко.

Нагадаємо, міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що Гіркін та більшість терористів втекли зі Слов'янська.

"Під ранок розвідка доповідає про те, що Гіркин і значна частина бойовиків втекли зі Слов'янська, посіявши сум'яття серед нечисленних залишившихся... Котяться до Горлівки. По дорозі їх «привечают» наші бойові групи. Терористи несуть втрати, здаються в полон... При цьому - ніякого шапкозакидання і спрощення. Тільки гарантовані планомірні дії не залишають шансів терористам - ця стратегія штабу АТО на чолі з Віктором Муженко, в якій беруть участь всі бойові сили", - написав міністр.

Також журналіст Сергій Гармаш написав у Твіттері: "Терористи пішли зі Слов'янська! Міськвідділ порожній, військові розбіглися. Блокпости теж порожні".