Порошенко: В 2015-2017 на переозброєння армії виділять понад 40 млрд грн


В 2015-17 рр на переозброєння та модернізацію української армії буде виділено більше 40 млрд грн, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Відповідно до плану на 2015-17 рр на переозброєння і оновлення військової техніки заплановано виділити понад 40 млрд грн, і це дозволить модернізувати, закупити і поставити у війська літаки, вертольоти, бойові кораблі і катери. І це - тільки скромний початок", - заявив він на урочистостях з нагоди 23-й річниці незалежності України на Майдані Незалежності в Києві.

Він поінформував, що вже до кінця поточного року будуть виділені мільярди гривень на оновлення озброєнь і військової техніки.

"Зараз перед вами з Хрещатика прямо в зону АТО прослідує колона нової, щойно закупленої, випущеної або відремонтованої техніки", - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що необхідно докласти всіх зусиль для зміцнення боєздатності української армії.

"Тому що той, хто шкодує гроші на своє військо, буде годувати чужу. Тільки ціною колосальних зусиль всього народу ми зможемо захистити незалежність, життя і безпеку кожного, наше право вільно жити на своїй українській землі", - заявив П.Порошенко.

                                                                                                              Газета День.