Порошенко затвердив скасування податків на військовий імпорт


Президент України Петро Порошенко затвердив зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування військової продукції.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише Укрінформ.

«Документом вводиться передумова кваліфікації «країни походження» військової продукції, що усуває потенційну можливість постачання зазначеної продукції із країни, яка визнана державою-окупантом чи державою-агресором по відношенню до України чи з окупованої території України, визначеної такою згідно із законодавством», - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначається, у підписаному Президентом законі  №168-VIII від 10 лютого 2015 року "Про внесення змін до пункту 2 Закону України "Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення" усуваються нормативні перешкоди задля реального безподаткового ввезення продукції оборонного призначення на територію нашої держави зі США, Канади, Бразилії, Китаю, Індії та більшості європейських держав.

«Таким чином, з одного боку законом вирішується питання безподаткового ввезення продукції оборонного призначення, у тому числі для потреб антитерористичної операції, на територію України та підвищення її обороноздатності. З іншого - унеможливлюється фінансування військово-промислового комплексу держави-окупанта (агресора)», - наголосили у прес-службі Президента.