Порошенко збирається продати бізнес


Петро Порошенко, який згідно з екзит-полами перемагає на дострокових виборах президента, планує продати свій бізнес і подати приклад для розділення бізнесу і політики в країні.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер" у неділю.

"Я дав доручення зараз терміново знайти інвестиційного банкіра–консультанта, який вже з наступного тижня розпочне процесс пошуку покупця на мої бізнес активи", - заявив Порошенко.

Кандидат не виключив, що його приклад "наслідують й інші".

Він нагадав, що раніше передав "у прозоре управління публічній компанії всі свої автиви".

"Зараз я хотів би закласти й інший приклад, коли обраний президент публічно продає бізнес активи, які йому належать, для того, щоби сконцентрувати всю свою увагу на служінні держави", - заявив Порошенко

Він, однак, зазначив, що не бачить проблем, коли успішні бізнесмени йдуть у політику:

"Коли людина, яка має досвід реальної економіки, яка створювала робочі місця, яка є найбільшим платником податків, яка вміє будувати фабрики і заводи, і застосовує свій досвід, щоб піднімати економіку і країну І з цією метою вона прийшла у політику", - каже Порошенко.

"На моє переконання, це набагато краще, ніж коли, так званий чистий політик, який нічого в житті не робить, лише солодко співає і перетворює політику на бізнес для заробляння грошей.

Українська правда