Посадовців Мінсоцполітики звинувачують у відмиванні грошей на обладнанні для дітей-інвалідів


Генеральною прокуратурою України викрито факти розтрати бюджетних коштів посадовцями Міністерства соціальної політики України при закупівлі обладнання для дітей-інвалідів

Як повідомили Еспресо.TV в ГПУ, встановлено, що службовими особами відомства переможцем конкурсних торгів по закупівлі систем реабілітації для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, безпідставно обрано суб'єкта господарювання, пропозиція якого не відповідала кваліфікаційним вимогам документації конкурсних торгів. З ним укладено договір закупівлі на загальну суму понад 24 млн грн.

Водночас, згідно з даними уповноважених органів застосування закупленої системи реабілітації для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, не передбачено.

За фактом розтрати службовими особами Мінсоцполітики коштів держбюджету в особливо великих розмірах, внесення до офіційних документів недостовірних відомостей, що спричинило інтересам держави тяжкі наслідки на вказану суму, Генеральною прокуратурою України 4 листопада цього року розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.