Поштова служба США перехопила конверт з отрутою, адресований Білому дому - ЗМІ


ФБР розслідує інцидент з підозрілим листом.

У Білий дім прислали з Канади конверт, що містить смертельну отруту - рицин, повідомляє Дзеркало тижня.

Про це повідомили в суботу кілька ЗМІ з посиланням на федерального чиновника, поінформованого щодо цього інциденту.

Як повідомляють New York Times, CNN та Wall Street Journal, конверт був перехоплений в урядовому поштовому центрі, перш ніж він прибув в Білий дім.

Відповідаючи на питання про ці повідомлення, ФБР відповіло, що агентство і партнери Секретної служби США і Служби поштової інспекції США розслідують підозрілий лист, що надійшов в поштове відділення уряду США.

В даний час загрози суспільній безпеці невідомі». Білий дім і Секретна служба США від коментарів відмовилися.

Рицин природним чином міститься в клещевині, але для перетворення його в біологічну зброю необхідна свідома дія.

Рицин може викликати смерть протягом 36-72 годин після впливу такої невеликої кількості, як головка шпильки, при цьому протиотрути немає.

У 2018 році громадянин Юти Вільям Клайд Аллен III був звинувачений в погрозах, пов'язаних з рицином, в тому числі в розсилці погроз на адресу Трампа та інших федеральних чиновників, включаючи директора ФБР Крістофера Рея, з усіма листами, «що містять матеріал рицин.

Аллен залишається під вартою. Двоє людей були засуджені за розсилку листів, що містять рицин, тодішньому президенту Бараку Обамі.

У травні 2014 житель Міссісіпі Джеймс Еверетт Дучке був засуджений до 25 років тюремного ув'язнення після того, як визнав себе винним у відправці листів зі смертоносною речовиною Обамі, а також сенатору США і судді штату.

У липні 2014 року техаський актор був засуджений до 18 років позбавлення волі за відправку листів, що містять рицин, Обамі і колишньому меру Нью-Йорка Майклу Блумбергу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!