Працівникам "Карпатнафтохіму" вже третій місяць боргують зарплату


Через судові процеси "Карпатнафтохім" у Калуші призупинив роботу, а працівникам вже третій місяць боргують зарплату.

Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

"Вчора відбулося позачергове засідання міської комісії ТЕБ та НС, на розгляд якої виносилось питання, яке стосується вкрай складної ситуації на нашому підприємстві ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Ми наголошували на тому, що наслідки тривалих судових розглядів, що супроводжуються заблокованими рахунками, зупинення усіх фінансових операцій (окрім сплати податків) на сьогодні вже набули загрозливого характеру. Передовсім, через вимушену зупинку роботи практично всього підприємства, ми опинились в небезпечній ситуації, яка може спровокувати екологічну та соціальну катастрофу",- каже мер.

Андрій Найда каже, що міська рада не може впливати на хід слідства, але найгіршим є те, що заручниками цієї тяжби стали прості люди – працівники ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», які вже третій місяць не отримують заробітної плати.

"Величезна кількість сімей (близько 4 тисяч), які через обставини залишились без зароблених грошей. І сьогодні вже у відчаї представники профспілкового комітету ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» прийшли до нас просити допомогу у вирішенні наболілого питання. Треба зазначити, що ми вже звертались з цього питання до різноманітних інстанцій, однак, на сьогодні позитивного результату не маємо. Але, однозначно, зупинятись на цьому ми аж ніяк не можемо. Тому домовились з колективом підприємства про спільні наші дії. І якнайперше – завтра ініціюватиму зустріч профспілкових активістів з головою обласної військової адміністрації Світланою Онищук",- повідомив Найда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд арештував корпоративні права "Карпатнафтохіму" через зв'язки з рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!