За катування в'язнів працівнику Коломийської виправної колонії світить до 12 років тюрми


Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника оперативного відділу Коломийської виправної колонії, який систематично застосовував силу до засуджених.

Йому загрожує від 7 до 12 років тюрми. Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

"За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого виправної колонії за катування засуджених (ч. 3 ст. 127 КК України). Слідством уставлено, що працівник виправної колонії, з метою отримати зізнання в протиправній діяльності, яка на думку представника влади полягала у забезпеченні постачання наркотичних засобів на територію установи, наніс по черзі засудженим численних ударів у різні частини тіла (в основному по голові та ногах), а також застосував погрози, які супроводжувались нецензурною лайкою та висловлюваннями, які принижують особисту гідність потерпілих", - повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, 27 червня слідчі ДБР задокументували застосування сили та морального тиску щодо двох засуджених, яких підозрюваний намагався схилити до співпраці та отримати інформацію про те, яким чином до колонії потрапляють наркотики.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!