Представники влади намагаються взяти під контроль лідерів опозиції на місцях


Протягом останніх тижнів топ-темою в Україні є спроба вручення підозри та арешт активів експрезидента Петра Порошенка. Попри публічну ескалацію протистояння діючої влади з попередниками, по факту відбуваються протилежні речі.

Гарним прикладом цьому є заява ексголови Львівської обласної ради Олександра Ганущина про фактичну коаліцію Європейської солідарності та Слуги народу в найвищому представницькому органі влади Львівщини, пише Правда.ІФ.

«На жаль, у Львівській області було сформовано абсолютно хибну політичну конструкцію у вигляді більшості депутатів між ЄС і «Слугою народу», котра поділила усі посади в Львівській обласній раді», – зазначив Олександр Ганущин.

Подібні процеси сьогодні відбуваються і на Прикарпатті. Цікаво, що від влади основним комунікатором і організатором співпраці є навіть не голова ОДА Світлана Онищук, посада котрої сама по собі передбачає взаємодію з усіма впливовими організаціями, а на перший погляд непримітний народний депутат України Олег Марусяк. Цікаво, що до 2019 року про публічну діяльність цієї людини не було чути нічого, а до Верховної Ради України його було обрано за партійними списками.

Певне світло на цю постать пролили матеріали журналістів Bihus.info  та Української правди про діяльність бізнесмена Іллі Павлюка, якого називають “королем контрабанди” часів Януковича. Як виявилося, Олег Марусяк є шурином підприємця, що допомогло йому стати неформальним лідером «групи Павлюка» у парламенті.

Проте останнім часом активізувалася діяльність депутата на території Прикарпаття. Зокрема, саме з цим пов’язують і нещодавні обшуки в керівника Івано-Франківської митниці. Але ще більша активність зараз прослідковується у політичній площині, де він намагається взяти під свій контроль представників Європейської солідарності.

Днями нардеп відвідав Городенку. За інформацією видання, під час зустрічей обговорювалось питання посилення взаємодії з одним із ключових «порошенківців» Прикарпаття Андрієм Левковичем. В час президенства Порошенка його називали тіньовим «смотрящим» в області, хоча офіційно він очолює Івано-Франківську торгово-промислову палату.

Призначення його на цю посаду в 2015 році супроводжувалося великими скандалами та кримінальними справами. Більше того, попередній керівник палати Василь Гуменюк тоді заявляв про бандитське переслідування та навіть звернувся по допомогу до прем’єрів і президентів України, Білорусі та Польщі, а також попросив політичного притулку в Чехії.

Представники влади намагаються взяти під контроль лідерів опозиції на місцях

Олег Марусяк та Андрій Левкович

У цілому можна говорити про те, що в області, як і в інших регіонах, відбувається посилення позицій влади. При чому цей процес реалізовується саме за рахунок послаблення опозиції через використання особистих інтересів ключових її фігур на місцях.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!