Прес-центр АТО уточнює: 23 силовики загинули за добу


У прес-центрі Антитерористичної операції уточнюють дані щодо загиблих за добу силовиків.

«Офіційно повідомляю, що за минулу добу, під час виконання спеціальних завдань, у різних районах, де триває активна фаза антитерористичної операції, загинули 23 військовослужбовці Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України», – написав на своїй сторінці у Facebook речник АТО Владислав Селезньов.

За його даними, 93 українські військовослужбовці і прикордонники отримали поранення і контузії різного ступеня тяжкості. Усім пораненим надана кваліфікована медична допомога, додав речник.

Як заявив Селезньов, зазначені цифри враховують загиблих і поранених під час ракетного обстрілу позицій українських воїнів в районі населеного пункту Зеленопілля.

При цьому в прес-центрі АТО заявляють, що в ЗМІ «поширюється недостовірна інформація щодо надвеликої кількості постраждалих з числа учасників АТО». Раніше радник голови МВС Зорян Шкіряк заявив, що внаслідок обстрілу бойовиками позицій українських силовиків із установок «Град» загинули щонайменше 30 українських силовиків у районі селища Зеленопілля Артемівського району Донецької області.

Водночас, як мовиться в повідомленні на сайті Міністерства оборони, у ніч з 10 на 11 липня підрозділи батальйонної тактичної групи механізованої бригади вийшли в опорний пункт у район 17 кілометрів південно-східніше від населеного пункту Ровеньки Луганської області із завданням щодо прикриття визначеної ділянки державного кордону. О 4:30 ранку в їхній бік бойовики відкрили вогонь з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Внаслідок обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних сил України, ще 93 поранені, мовиться в повідомленні.

Тим часом прикордонслужба повідомила, що з 04:30 до 04:35 11 липня бойовики здійснили залп з установки «Град» по позиції прикордонників в Луганській області. За попередньою інформацією, 4 військовослужбовці загинуло, 3 – поранені, пошкоджено 3 автомобілі. Серед загиблих – заступник начальника Східного регіонального управління полковник Ігор Момот, мовиться в повідомленні.