Пресконференція про окупований Херсон


ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” запрошує журналістів 19 травня о 12:00 на пресконференцію “Окупований Херсон: гуманітарна катастрофа, репресії проти населення та як українці зупинили незаконний референдум”.

Активістки і громадські діячки з Херсону, які на даний час проживають в Івано-Франківську, розкажуть про блокаду Херсону та гуманітарну катастрофу серед населення, чому колаборанти з так званого “Комітету спасєнія” не змогли встановити свою владу, що загрожує українцям в окупації, які виступають проти росії, та чим і як громадський сектор Івано-Франківська підтримує херсонців.

Спікерки:

Оксана Глєбушкіна - активістка та волонтерка, яка два місяці жила в окупованому Херсоні, виконавча директорка громадського центру “Нова генерація”

Ольга Жукова - громадська активістка з Херсону, яка 63 дні прожила в окупації, експертка громадського центру “Нова генерація”

Євгенія Бардяк - громадська діячка, яка на публічному рівні піднімає питання щодо захисту херсонців в окупації, голова ГО “Молода Просвіта Прикарпаття”

Наталія Чермошенцева - громадська активістка з Херсону, яка підтримує рідне місто з неокупованої території, керівниця волонтерського центру “Гідність”

Адреса проведення: кав’ярня “Prostir coffee” (м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 164, корпус 6 (з вулиці Мазепи поворот як на готель “Парк Готель”).

Локація вибрана не випадково. Це заклад, який працював у Херсоні і користувався популярністю серед мешканців. Після 24 лютого власник закрив кав’ярню у рідному місті, щоб не працювати на окупанта. У квітні двері закладу вже відкрилися у Франківську, тут часто збираються херсонці, аби разом проводити час.

Колеги, запрошуємо вас поспілкуватися з активістами та пригоститися доброю кавою зі смаком українського Херсону.

Контактна особа Тетяна - 0991224716.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!