Президент нагородив посмертно орденом "За мужність" двох воїнів з Прикарпаття


Руслана Юхненка з Печеніжиноської громади та Юрія Товпашка з Делятина відзначено Указом Президента України, орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Як зазначається на сторінці Печеніжинська територіальна громада, уродженця села Княждвір Руслан Юхненко був командиром відділення розвідувально-сигнальних засобів взводу управління розвідувальної роти, 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади.

"Сьогодні нагороду отримала мати загиблого воїна. Руслан був відповідальним, самовідданим, сміливим військовим, який ціною власного життя подарував нам можливість жити на своїй землі. Руслан ЮХНЕНКО загинув 19 липня 2023 року мужньо захищаючи Україну від окупантів в районі населеного пункту П'ятихатки Запорізької області. Вічна пам'ять та слава Герою! Честь та шана воїну!", - висловили співчуття у селищній раді.

Військовослужбовець з Делятина Юрій Товпашко з перших днів повномасштабного вторгнення російських загарбників став на захист України у лавах прикордонників. Про це розповіли на сторінці Делятинської територіальної громади.

"Юрій віддано боровся і віддав своє молоде життя за нас з вами... Відданий Присязі, веселий, добродушний юнак назавжди залишиться у наших світлих спогадах... Спочивай з миром! Вічна пам’ять і вічна слава! Герої не вмирають!", - йдеться на сторінці громади. 

На зображенні може бути: ‎1 особа та ‎текст «‎S0NJO Товташка Юрия Расилювика (посмертко) НАГОРОДЖЕНООРДЕНОМ НагОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ "3a мужийсть" ступеня نهنا JASI Укаком Президента Украйни nia 26 лия 2025 року Nó 448 Президент Украйни Cepir OK 093741‎»‎‎

О́рден «За му́жність» III ступеня — державна нагорода України, яка надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!