Президент вручив "Золоті Зірки" родині загиблих братів Бутусіних з Прикарпаття


У День пам’яті захисників України президент Володимир Зеленський вручив родині загиблих братів Бутусіних ордени "Золота Зірка".

Церемонія нагородження відбулася на Михайлівській площі в Києві 29 серпня. Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента.

"Солдати Леонід і Роман Бутусіни. На початку березня 2022 року двоє братів у запеклих боях із переважальними силами противника на Чернігівщині не відступили, діяли рішуче та сміливо, відстрілювалися до останнього набою, прикриваючи інших військовослужбовців, і ціною власного життя врятували понад 30 бійців", - зазначається у повідомленні.

Роман та Леонід Бутусіни загинули 9 березня 2022 року у селі Лукашівка, що на Чернігівщині. Після звільнення села від російських окупантів їхні тіла знайшов батько - військовий Олег Бутусін. Поховали їх 4 квітня 2022 року у Калуші. 8 липня Володимир Зеленський надав обом звання “Герой України".

Сім'я Бутусіних втекла з росії через політичні репресії та оселились у селі на Прикарпатті у 2014 році. Свій переїзд пояснили нетерпимістю до путінського режиму. Тоді родина вирішила отримати українське громадянство. Голова сім'ї, Олег Бутусін, воював за Україну в АТО добровольцем у складі "Правого Сектору".

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!