Президент Чехії сподівається, що Україна підпише Угоду про асоціацію в Празі


Президент Чехії Мілош Земан висловив сподівання, що Україна підпише угоду про асоціацію з Євросоюзом на травневому саміті Східного партнерства в Празі 2014 року.

"Пан президент (Мілош Земан) уважно стежить за розвитком ситуації в Україні та розраховує, що Україна зрештою підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом.<...> Одна з можливостей (підписання) може бути на травневому саміті "Східногопартнерства" в Празі", - повідомив прес-секретар чеського президента Іржі Овчачек, чиїслова наводить чеське інформагентство ЧТК, повідомляє "Кореспондент".

Президент Чехії відвідав Україну з візитом у жовтні 2013 року. У ході поїздки Земан неодноразово підкреслював, що Прага підтримує плани Києва з євроінтеграції.


Нагадаємо, за тиждень до останнього саміту Східного партнерства, що пройшов у Вільнюсі 28 і 29 листопада керівництво України припинило підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, що викликало невдоволення як прихильників євроінтеграції на Україні, так і представників ЄС і США.

Посол України в Бельгії Ігор Долгов заявив, що влада України має намір обговорити з ЄС додаткові документи до Угоди про асоціацію, де передбачатиметься фінансова допомога Києву на перехідний період.

Він підкреслив, що українська сторона не збирається обговорювати текст самої угоди.

Поки Україна не визначилася з термінами приїзду делегації до Брюсселя, тому що пропозиції для переговорів з Єврокомісією щодо Угоди про асоціацію ще готуються, заявив у середу, 4 грудня посол.