Президент Росії направляє до Києва посередника – Янукович попросив


Президент Росії Володимир Путін направляє до Києва російського уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна як посередника в переговорах влади й опозиції в Україні, повідомив сьогодні Кремль.

Як мовиться в повідомленні, про посередника попросив президент України Віктор Янукович, який зателефонував сьогодні російському керівникові.
 
За повідомленнями, Янукович задля дзвінка Путіну переривав свою зустріч із міністрами закордонних справ трьох країн Європейського союзу, які перебувають у Києві.
 
У Німеччині сьогодні ж повідомляли, що до українського керівника телефонувала канцлер Анґела Меркель, щоб закликати його прийняти пропозицію Євросоюзу про таке посередництво. Про реакцію Януковича на пропозицію ЄС нічого не відомо.
 
Сьогодні міністри закордонних справ країн Євросоюзу зібралися у Брюсселі на надзвичайне засідання, щоб розглянути становище в Україні і можливість запровадити персональні санкції проти відповідальних за насильство. Троє з них – голови МЗС Німеччини, Польщі і Франції – перебувають сьогодні в Києві, де зустрічалися з лідерами опозиції і з Януковичем.
 
Сьогодні зранку в Києві поновилося насильство, працівники силових структур почали широко застосовувати проти демонстрантів бойову вогнепальну зброю, що призвело до багатьох жертв, у першу чергу серед учасників протестів.

Радіо Свобода