Президент вважає, що такі як Коцаба ставновить загрозу безпеці країни


СБУ затримала 19 людей, які проводили активну кампанію проти мобілізації в Україні.

Про це президент Петро Порошенко заявив на відкритті засідання уряду, пише Українська правда.

"СБУ вже виявила кубло, звідки генерувалася антиукраїнська активність і на сьогоднішніх день вже взяті за одне місце 19 активних критиків мобілізації", - сказав він.

Порошенко також вважає, що критики мобілізації в Україні становлять значну загрозу безпеці країни. За його словами, потужна інформаційна кампанія з метою зірвати мобілізацію була розпочата два тижні тому.

"Були долучені журналісти – так звані журналісти і громадські діячі – так звані громадські діячі, які є такою самою загрозою, як і ворог на фронті і боротися з ним будемо так само ефективно", – сказав він.

Він додав, що СБУ за його дорученням продовжуватиме виявлення таких критиків.

"Жодного відношення до демократії і свободи слова це антидержавна діяльність не має", – впевнений він.

Порошенко також запевнив, що народ підтримує такі заходи.

Також він розповів про саботаж процесу мобілізації з боку деяких місцевих керівників.

"Люди хочуть йти захищати батьківщину, а деякі голови сільських та селищних рад відмовляються здійснювати оповіщення, вручення персональних повісток військовозобов'язаним", – обурився він.

За словами Порошенка, такими керівниками займатимуться правоохоронні органи.

Також він заявив, що вже після засідання уряду у середу будуть звільнені деякі губернатори, у областях яких процес мобілізації проходить надто повільно.

Як відомо, 8 лютого СБУ затримала івано-франківського журналіста Руслана Коцабу, який виступав проти мобілізації. Його помістили за грати на два місяці.