При вечірній ватрі, в обіймах гір: "Едельвейси" станцювали аркан у новому кліпі T.HUTSULS


Новий сингл від гурту трушних гуцулів з Коломиї T.HUTSULS “Рекрутська” розповідає про споконвічну боротьбу нашого народу - у минулому і в сьогоденні.

Слова народної гуцульської коломийки, витримані часом, Михайло Балух доповнив актуальним оптимістичним куплетом: “Повернуться наші хлопці домів з перемогов, / Бо нащадками ми є славетного роду. / Не побачите чужинці вільний народ в рабстві, / Бо ви самі є рабами у своїй ненасті”. Прем’єру група присвячує Дню Захисників та Захисниць України, який цьогоріч вперше відзначається 1 жовтня.  

“Це пісня жалю, пісня туги за коханим, за сином, за братом, за чоловіком, за батьком, - каже вокалістка T.HUTSULS Алекса Цимбал. - Пісня-сповідь, яка звучить увечері, коли жінки зібралися разом за великим столом, де пустують місця - місця чоловіків, яких вони чекають з війни. Голос кожної жінки, дівчини звучить настільки пронизливо, що долунає до фронту і підтримує її героя”.

Попри сумний лейтмотив, “Рекрутська” від T.HUTSULS має переможний фінал. Цитування у пісні мелодії знаменитого гуцульського танцю аркан, під час якого опришки готувалися до бою, перемикає слухача на оптимізм і вселяє віру у перемогу України. Водночас автор проводить паралель між минулим і сучасним. Це історія про тяглість традиції, яка надихає, підтримує, додає сил у новітній битві українського народу.           

“Сила духу гуцулів, голос наших предків здатні гори перевертати - не те, щоб долати ворогів, - розповідає автор “Рекрутської”, генеральний продюсер T.HUTSULS Михайло Балух. - Українці зараз згуртовані як ніколи - у своїй священній боротьбі та вірі в нашу перемогу”.

Водночас із прем’єрою пісні “Рекрутська” відбувається презентація однойменного відеокліпу, знятого режисером Григорієм Рибою та оператором Сергієм Князєвим. У цій роботі відзнялися мужні воїни 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Об’єктив камери спіймав не тільки воєнні кадри, а й унікальний аркан у виконанні легендарних «Едельвейсів» - при вечірній ватрі, в обіймах гір. Символічно, що прем’єра кліпу відбувається ще й в унісон із днем народження 10-ої ОГШБ, яке припадає на 1 жовтня.         

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!