Прикарпатець намагався провезти через кордон 160 пачок цигарок


Митники викрили 33-річного мешканця Івано-Франківської області на спробі провезти через кордон 16 блоків цигарок. На нього склали протокол, а тютюн та автівку вилучили.

Про це повідомляє Львівська митниця.

"В пункт пропуску «Шегині – Медика» прибув мікроавтобус «Mercedes-Benz Sprinter» під керуванням 33-річного жителя Івано-Франківської області. Громадянин, який прямував до Польщі, для проходження митного контролю обрав смугу  «зелений коридор». Однак під час огляду авто працівники митниці виявили сховище, де знаходилось 160 пачок сигарет з акцизними марками: «Parlament Night Blue», «Davidoff», «LD super line». «Розпакувати» тютюнові вироби вдалося  після демонтажу  подвійної стінки  між багажним і пасажирським відділеннями. За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Сигарети і  транспортний засіб вилучено", - зазначається у повідомленні.

 

Невдовзі справа буде розглядатися в суді.

Ч.1 ст. 483 - Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!