Прикарпатець отримав рік умовно за публікацію відео пересування військової техніки


Коломийський міськрайонний суд покарав умовним терміном чоловіка, який зняв та виклав у TikTok відео пересування ешелону з військовою технікою.

Як йдеться у вироку, 6 червня чоловік зняв у мережу відео пересування військової техніки на залізничних платформах у селі Лісний Хлібичин. Він виклав восьмисекундне відео у TikTok, де за два дні його переглянули 156 тисяч разів. Слідство кваліфікувало його дії за ч. 1 ст. 114-2 КК України, як поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння територією Україну, тобто такої інформації, яка не розміщувалась (не поширювалась) у відкритому доступі, вчинене в умовах воєнного стану.

До теми: "Тіктокер" з Прикарпаття оприлюднив в мережі переміщення військової техніки. Тепер йому світить до 5 років тюрми

У судовому документі зазначається, що чоловік щиро покаявся та активно сприяв розкриттю злочину. Також він пішов на угоду про визнання винуватості.

Тож суд, розглянувши усі матеріали справи, ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості. Визнати чоловіка винним за ч. 1 ст. 114-2 КК України та призначити покарання - три роки позбавлення волі. Втім, на підставі ст. 75 ККУ його звільнили від призначеного покарання з випробувальним строком на один рік.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!