Прикарпатець підробив документи, щоб виїхати за кордон


На Львівщині дізнавачі повідомили про підозру ще трьом «ухилянтам» від мобілізації, які намагалися втекти за кордон.

Як встановили дізнавачі відділення №1 Яворівського відділу поліції, 46-річний мешканець Харкова підробив тимчасове посвідчення військовослужбовця, внісши у нього неправдиві дані про виключення його з військового обліку за станом здоров’я, а також підробив довідки військово-лікарської комісії, які звільняють його від мобілізації. Підроблені документи він пред’явив у пункті пропуску «Шегині».

Дізнавачі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Також дізнавачі повідомили про підозру у підробці та використанні завідомо підробленого документа 38-річному мешканцю Івано-Франківської області, який вніс у паспорт громадянина України для виїзду за кордон неправдиві відомості про прийняття його на консульський облік Посольством України у Чеській республіці, а пізніше пред’явив документ у пункті пропуску «Шегині».

Крім того, про підозру повідомлено 43-річному мешканцю Харкова, який підробив висновки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та вніс неправдиві дані у тимчасове посвідчення військовослужбовця. Перебуваючи в пункті пропуску «Мостиська залізнична», зловмисник намагався використати підроблені документи для перетину кордону. В усіх випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!