Прикарпатець «продавав» в інтернеті неіснуючі талони на пальне


За допомогою власних вебресурсів зловмисник ошукав громадян на понад 200 тисяч гривень. Фігуранту оголосили підозру, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Протиправну діяльність 46-річного чоловіка викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно із працівниками карного розшуку та слідчими Івано-Франківського районного управління поліції. Користуючись ситуацією із дефіцитом пального, зловмисник створив 2 сайти для «продажу» неіснуючих талонів до різних мереж АЗС.

Користувачам пропонувалося придбати паливні картки, що не лише дозволяли заправитися без обмежень за кількістю літрів, а й за цінами нижче на 30-40% від реальної вартості палива. Для реклами створених вебсайтів фігурант використовував тематичні групи у месенджерах. Отримавши повну оплату за талони, чоловік припиняв зв'язок із клієнтами.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає щонайменше 200 тисяч гривень. Під час обшуку в оселі правопорушника поліцейські вилучили мобільні телефони, SIM-карти, банківські карти та «чорнові» записи.

Фігуранту оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура Івано-Франківська.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!