Прикарпатські фермери запрошують внутрішньо переміщених осіб на роботу


До них звернувся керівник фермерського господарства «Екко Беррі» Володимир Князевич.

На нараді голови обласної військової адміністрації йшлося про потребу сільськогосподарських підприємств області у додаткових трудових ресурсах на час проведення сезонних робіт, повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Зауважувалася, що задля початку цих робіт фермерське господарство «Еко Беррі» та «Бест Беррі» пропонує працевлаштувати 350-400 сезонних працівників для збору ягід, 200 постійних працівників на виробництво та 20 адміністративних.

В. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степан Вінтонович розповів про те, що регіональні агропромислові господарства та харчові підприємства ТОВ «Долина Агро», ФГ «Прометей», ФГ «Рома», ФГ «Бурячок», ПАФ «Бовшівська», ТОВ «Гудвеллі», ФГ «Агро-Поступ», ФОП «Рибак» та ПАТ «Харчосмакова фабрика» також пропонують робочі місця для переселенців і прикарпатців.

Фермерське господарство «Агроекотехнології» (село Олеша Івано-Франківського району) працевлаштувало трьох внутрішньо переміщених осіб, двох - готові прийняти на роботу.

У контексті обговорюваного питання наголошувалося на важливості налагодження тісної співпраці фермерських господарств, агропромислових і харчових підприємств із центрами зайнятості та територіальними громадами. Йшлося і про допомогу внутрішньо переміщеним особам щодо створення фермерських господарств.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!