Прикарпатський національний університет посів 9 місце у рейтингу uniRANK University Ranking


Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника покращив свою позицію і цього року посів 9 місце у рейтингу uniRANK University Ranking.

Його випереджають лише чотири київські, один харківський, два львівських та сумський університети. Рейтинг українських університетів у 2024 році було складено зі 192 закладів вищої освіти. Про це повідомили на сайті ПНУ.

Рейтинг UniRank University Ranking – це міжнародний неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність університетів світу у вебпросторі.

Рейтинг вишів розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

За визначенням UniRank, мета рейтингу полягає в тому, щоб створити неакадемічну таблицю рейтингу найкращих українських університетів на основі дійсних, неупереджених і незалежних джерел вебаналітики, а не даними, що надані самими університетами.

Для розрахунку позиції в рейтингу застосовується особливий алгоритм, заснований на незалежних показниках, зібраних і оброблених з авторитетних вебджерел.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!