Прикарпатці боргують за газ понад пів мільярда гривень


Станом на початок вересня прикарпатці боргують за спожитий газ «Івано-Франківськгаз Збуту» становлять 517,391 млн грн. З них понад півмільярда гривень боргує населення, юридичні клієнти заборгували 14,72 млн грн.

Борг промислових підприємств за спожите паливо досяг 11,967 млн грн, бюджетні установи накопичили 2,361 млн боргу, ще 391 тис грн боргують релігійні установи Прикарпаття.

В компанії зазначають, що є позитивна динаміка до поступово скорочення заборгованості побутовими споживачами. У порівнянні з серпнем борг населення за спожитий природний газ зменшився на 2 млн грн, а загалом з початку року він скоротився на 317 мільйонів.

У той же час ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» звертає увагу неплатників що прострочена у понад три місяці заборгованість за комунальну послугу є підставою для припинення отримання субсидії від держави на оплату житлово-комунальних послуг.

Окрім того, у серпні Президент України підписав Закон №1657, який скасовує заборону відключення боржників від газопостачання через заборгованість на період дії карантину. Заборона відключення діятиме лише в регіонах, які знаходяться у «червоній» зоні та протягом 30 днів після його скасування.

Наразі підприємство здійснює розсилку листів-попереджень з вимогою погасити протерміновані платежі, щоб в холодні місяці не залишитись без необхідного енергоресурсу. Аби уникнути ризиків відключення від газопостачання, споживачам, що мають протерміновані платежі, необхідно терміново розрахуватися за використане блакитне паливо.

Споживачі, які не мають змоги погасити заборгованість одним платежем, можуть укласти договір реструктуризації та погасити накопичені борги рівними частинами протягом визначеного договором часу.

За словами директора ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрія Пилипіва, компанія завжди готова зробити крок назустріч клієнту, щоб допомогти не накопичувати борги. По-перше, під час дії карантину жодному клієнту, в тому числі і боржникам, не припинялось газопостачання та не нарахувалась пеня за невчасну оплату.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!