Прикарпатці сплатили понад 275 мільйонів гривень екологічного податку


Впродовж 2020 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарювання Івано-Франківської області перерахували до зведеного бюджету понад 275 млн грн екологічного податку.

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 163,5 млн грн, а до місцевих прикарпатських бюджетів надійшло 111,6 млн грн екологічного податку. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, порядок справляння екологічного податку регламентується статтями 240-250 Розділу VIII Податкового Кодексу. Об’єктом та базою оподаткування екологічним податком є обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (п. 242.1 ст. 242 Кодексу). Форма Податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 із змінами та доповненнями. Невід’ємною частиною Декларації є додатки (розрахунки), зокрема, розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення здійснюється у додатку 1 до Декларації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!