Прикарпатці зарезервували на зиму акційного газу на 32, 5 мільйона гривень


Дві тисячі власників домогосподарств на Прикарпатті взяли участь в акції "Твоя енергонезалежність" від ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" придбавши на опалювальний сезон 2020-2021 років блакитного палива в обсязі більше 6, 776 млн куб.м. на суму 32,544 млн грн.

Нагадаємо, ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" другий рік поспіль пропонувало мешканцям Прикарпаття заощадити купуючи в рамках акції "Твоя енергонезалежність" природній газ на опалювальний сезон. У рамках акції близько двох тисяч прикарпатців придбали природний газ на опалювальний період за фіксованими акційними цінами на загальну суму в понад 32.544 млн грн.

За умовами акції використати створений запас енергоресурсу необхідно з 1 жовтня нинішнього року до 31 березня наступного. Якщо жителі області не встигнуть спожити увесь зимовий резерв, «Івано-Франківськгаз Збут» поверне залишок коштів або зарахує його для майбутніх платежів. Допоки прикарпатці використовуватимуть акційний газ, вони оплачуватимуть лише один рахунок – за доставку блакитного палива.

Акція «Твоя енергонезалежність» тривала з 15 серпня до 30 вересня. З 15 по 31 серпня більше семисот споживачів придбали 3,858 млн куб.м. блакитного палива на суму 17,449 млн грн по ціні 4,49 грн за кубометр. З 1 по 15 вересня більше дев'ятисот сімей зарезервували понад 2 млн куб. м газу за ціною 4,99 грн загальною вартістю понад 10,1 млн грн. Під час третього етапу акції «Твоя енергонезалежність» ще півтисячі власників домоволодінь придбали понад 1 млн кубометрів газу за ціною 5.49 грн на загальну суму в 5,527 млн грн. Варто зазначити, що чимало абонентів докуповували акційний газ в різні періоди дії акції.

"Якщо акційний газ був придбаний по різній ціні, то порядок його споживання відповідатиме порядку замовлення й оплати. Слідкувати за використанням свого «газового запасу» мешканці області можуть онлайн в Особистому кабінеті, або ж в рахунку, який отримуватимуть щомісяця. Звертаємо увагу, що умови використання акції «Твоя енергонезалежність» цього року значно спрощені – жодних заявок на використання акційного газу подавати не потрібно" - зазначив директор ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" Юрій Пилипів

Найменший обсяг газу придбаний в рамках акції становив 20 куб.м. на суму 110 грн, а "рекорд" серед прикарпатців становить 13500 кубометрів. У той же час приблизно 35% абонентів взявши участь в акції резервували в середньому 1000-1500 кубометрів газу.

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 31 березня 2021 року, учасники акції будуть отримувати газ на загальних умовах – за поточною ціною у період споживання. Якщо станом на 1 квітня 2021 р. абонемент не використає обсяг акційного газу, то відповідні кошти:

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!