Прикарпатців попереджають про небезпечне морозиво


Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про надходження інформаційного повідомлення стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива, що експортувалося з Франції (виробник: Mars Wrigley Confectionery France) до України (отримувач: ТОВ «Торгова фірма «РУДЬ», Київська область, 08122).

Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 51-13-89 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Довідково:

Оксид етилену (EtO) – це промисловий хімікат, який використовується для стеризизації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів та виробництва інших хімікатів. Чистий EtO при кімнатній температурі є безбарвним газом, а при температурі -47oС – рухомою безбарвною рідиною. Оксид етилену денатурує білки та змінює молекулярну структуру мікроорганізмів (вбиває мікроорганізми), що дозволяє ефективно використовувати його для стерилізації. При вдиханні виникає гостре отруєння, результатом якого стає нудота, блювання, неврологічні захворювання, бронхіт тощо. При контакті зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає подразнення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!