Прикарпатця судитимуть за прославляння окупантів


За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно місцевого жителя за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, житель м. Івано-Франківська систематично розміщував на своїй сторінці у соціальній мережі публікації з виправдовуванням збройної агресії росії проти України та прославляв військових країни-агресора. Він інтерпретував події в окупованих містах України як «освобождение от украинских нацистов» та звеличував загиблих російських військових як таких, що загинули «смертью храбрых».

Розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Івано-Франківській області. Обвинувальний акт прокурори скерували до суду.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 436-2 КК України за визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!