Прикарпатця засудили на два роки умовно через аварію, в якій загинула дитина


Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області розглянув кримінальне провадження стосовно жителя Верховинського району, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений 20 червня 2020 року керуючи автомобілем в місті Коломия проявив неуважність, не дав дорогу пішоходам, внаслідок чого вчинив наїзд на двох малолітніх дітей. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди одна із дівчат отримала тілесні ушкодження від яких настала смерть. Про це повідомляє Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому.

Вироком суду його визнано винним та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік. На підставі ст.75 КК України звільнено від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки та стягнуто на користь потерпілої 67 320 гривень 96 копійок майнової шкоди та 111 471 гривень 12 копійок моральної шкоди завданої злочином.

Вирок законної сили не набрав.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!