Прикарпаття на 14 місці в Україні за кількістю звернень до омбудсмена


За минулий рік прикарпатці понад 2500 разів зверталися до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Представниця уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Євгенія Мнишенко представила перед прикарпатськими депутатами доповідь про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина у 2023 році в Україні та на Прикарпатті зокрема, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, за минулий рік до офісу омбудсмена надійшло 95 796 звернень. Це вдвічі більше ніж минулого року.

"Це говорить про незадовільну ситуацію з дотриманням прав людини. Івано-Франківська область зайняла 14 місце по кількості звернень - 2553 звернення. Це і хороше місце, але все одно кількість звернень через порушення є великою",- каже Євгенія Мнишенко.

За 2023 рік представники Омбудсмена провели 3148 моніторингових перевірок з них 226 на Прикарпатті. 

"Щодо регіонального аспекту, прикарпатці подали 2553 звернення до регіонального представництва. Перше місце за зверненнями посідають сімʼї військових та полонених, далі йдуть ВПО та інші звернення. За результатами перевірок у минулому році Прикарпаття отримало тільки три рекомендації: забезпечити утворення медзакладами відділень психіатричної допомоги та профільних дитячих відділень психіатричної допомоги, забезпечити доступність для ВПО, та забезпечити перевірку органів опіки і піклування (виконання опікунами їх обовʼязків щодо підопічних, адже є багато питань)",- підсумувала представниця омбудсмена.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!