Прикарпаття засипає снігом. У САД розповіли, чи є проїзд основними дорогами


Станом на 9:00 4 грудня тривали роботи із забезпечення проїзду дорогами державного значення Івано-Франківщини.

Станом на 6:00 до розчищення від снігу та проведення протиожеледної обробки було задіяно 23 одиниці спецтехніки підрядних підприємств та 28 працівників. Покриття доріг чорне мокре.

На випадок надзвичайних ситуацій напоготові - 24 механізми та 31 дорожній робітник. Про це "Бліц-Інфо" розповіли у пресслужбі Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

На Буковецькому, Кривопільському та Яблуницькому перевалах сніговий покрив – 7-10 см, на Вишківському - до 12 см.

Начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак зауважив, що ще вранці 3 лютого було сонячно і ніщо не віщувало різкого погіршення погодних умов. Але вже в полудень Гідрометцентр застеріг про негоду, а з вечора і засніжило, насамперед у високогір’ї. І вже вночі 4 лютого снігова віхола накрила всю область.

В очікуванні негоди відбулась онлайн-нарада Державного агенства розвитку та відновлення інфраструктури за участю керівників Служб автодоріг в областях, за підсумками якої, протокольним дорученням, зобов’язано САД в областях "забезпечити вжиття заходів, спрямованих на упередження скупчення та блокування руху шляхом завчасного прийняття управлінських рішень щодо тимчасового обмеження або заборони руху, відповідно до вимог Постанови КМУ від 27.06.2007 № 879, та інформуванням сусідніх областей".

"Тож у випадку інтенсивного снігопаду можливе тимчасове (до ліквідації слизькості і снігопереметів) зупинення руху насамперед важковагового та іншого транспорту. Також рекомендуємо усім учасникам дорожнього руху в час негоди бути максимально обережними, а найкраще вихідними днями утриматись від автоподорожей!", - зауважив Василь Буджак. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!