Прикарпатців запрошують на благодійний антифестиваль «Форт Галич»


26 червня о 17.00 год. в Галичі на Замковій горі відбудеться «Форт Галич» - масштабна мистецька подія, покликана допомогти оздоровитися внутрішньо переміщеним особам, які нині проживають на теренах Івано-Франківщини, та вшанувати Збройні сили України.

Всі учасники матимуть прекрасну можливість доторкнутися до історії Галицько-Волинського князівства, відвідати цікаві тематичні екскурсії на території Галицького замку. Також працюватиме ярмарок ремісничих виробів.

В рамках заходу відбуватиметься збір коштів для потреб Збройних сил України.

О 17:00 розпочнуться вокальні виступи. Гості зможуть насолодитися творчістю ансамблю «Kalophonia», вокаліста Назара Савка, скрипаля Миколи Гав’юка та академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика під орудою диригента Володимира Сивохіпа. Свій виступ Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика розпочне урочистою увертюрою Левка Колодуба. Відтак прозвучить народна пісня «Гей, пливе кача по Тисині»… Загалом, львівські митці виконають понад двадцять музичних творів.

У виконанні ансаблю «Kalophonia» лунатимуть відомі пісні: «Ой, у лузі червона калина...», «Лента за лентою», «Біля Тополі».

Співак Назар Савко заспіває відомі українські пісні: «Ой, чий то кінь стоїть», «Водограй», «Гей, Соколи», «Україно».

А на закінчення мистецької програми львів’яни виконають Молитву за Україну «Боже великий, єдиний…» Миколи Лисенка.

"Цим заходом, – говорить генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник, – ми розпочинаємо культурну реновацію Галицького замку. Як відомо, фортифікаційні споруди відігравали важливу роль в княжі часи та в період Пізнього Середньовіччя на теренах Західної України. А нині, коли на Сході та Півдні України триває повномасштабна війна, ми вважаємо, що на цьому історичному місці треба віддати шану героям, надихати їх на героїчні подвиги, а також допомогти ментально оздоровитися тим, кого війна змусила покинути рідні домівки… Це наша, як на мене, дуже важлива місія".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!