Про закони партнерства говорили в Івано-Франківську


Майстер-клас під назвою «Золоті закони партнерства в стосунках» відбувся в Івано-Франківську в рамках «Фестивалю психологів».

Захід об’єднав як професійних психологів, студентів, так і простих жителів, котрі для себе намагалися відкрити секрети побудови гармонійних стосунків.

Як повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо», майстер-клас проводила практичний психолог, ведуча жіночої психотерапевтичної студії центру свідомого батьківства «Дівія», Ольга Шологон.

Ще на початку психолог зібрала очікування всіх присутніх і протягом заходу намагалася їх виправдати. Тут кожен намагався вирішити певні особисті проблеми, дізнатися щось нове чи просто послухати відомого в місті тренера. Хоча всі хотіли почути ті закони, які зроблять кращим їхнє особисте життя.

Так от, Ольга Шологон виокремила такі закони партнерства. Перший – це закон вибору, адже, як стверджує фахівець, вибір є завжди. Його немає лише у випадку, коли молоток вдаряє об кришку труни. Все залежить від того, яку позицію партнер займає в стосунках – активну чи пасивну.

Наступним психолог озвучила закон задоволення потреби, адже ми в стосунках, щоб задовільняти певні потреби. При цьому важливо виокремити ці потреби, зрозуміти їх та усвідомити.

Причинно-наслідковий закон, на думку Ольги Шологон означає, що те, що людина вносить в стосунки – те й отримує від партнера.

Ще один закон – закон віри. В себе, партнера, в пару, в вищі сили. Якщо ж хтось один не довірятиме іншому – нічого й не буде і такі стосунки приречені з самого початку.

Закон компенсації, як зазначає пані Ольга, можна пояснити тим, що коли жінка бере на себе чоловічі функції, то натомість чоловік бере на себе жіночі. Тому все має бути врівноважене і не варто заходити занадто далеко в таких речах.

Ще один закон – закон пріоритетів. Кожна людина має зрозуміти, що для неї важливо. Приміром, бути лідером і наполягати на своєму чи зберегти гармонію та спокій.

І останній – закон вдячності. Психолог наголошує на тому, щоб не забувати дякувати собі й партнерові, цінувати кожну мить і деталь. Адже життя складається з окремих моментів, тому слід насолоджуватися кожним.

Насамкінець пані Ольга побажала кожному з присутніх любові до життя і життя в любові.