Прокуратура Прикарпаття виявила незаконну передачу землі вартістю 280 тис. грн


Під час прокурорської перевірки встановлено, що службові особи Верхньоясенівської сільської ради (Івано-Франківська область), управління земельних ресурсів у Верховинському районі та відділу Центру Державного земельного кадастру, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно передали у приватну власність 2 га землі, вартістю 280 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Так, без рішення сільської ради службовці склали та видали неправдивий проект землеустрою щодо відведення жителю Тернопільської області земельної ділянки в с. Верхній Ясенів, а відтак видали державний акт на право власності на цю ділянку.

За цим фактом прокуратурою Верховинського району розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем). За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Водночас, прокуратурою заявлено позов про повернення вказаної земельної ділянки у комунальну власність сільської ради, який наразі перебуває на розгляді Верховинського районного суду.