Прикарпатців закликають "подарувати бібліотеці книгу"


З давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Тож недарма в народі кажуть: “Людина перестає мислити, коли перестає читати”.

Упродовж багатьох століть пам’ятки людської думки накопичувалися саме в бібліотеці. Але, на превеликий жаль, у зв’язку з обмеженим бюджетним фінансуванням, у шкільних бібліотеках наразі не поповнюється книжковий фонд новими надходженнями. А в кожного з нас є вдома книги, які ми прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми, зокрема дітьми, які люблять читати і не уявляють свого життя без книги.

Впродовж березня-травня в нашій області триває доброчинна акція “Подаруй бібліотеці книгу!” з метою залучення учнівських, педагогічних, батьківських колективів загальноосвітніх навчальних закладів, органів місцевого самоврядування, громадськості до поповнення книжкових фондів довідковою, методичною, художньою літературою, навчально-методичними посібниками, посилення ролі книги в розвитку підростаючого покоління та ін.

Тож якщо у вас вдома є прочитані і незатребувані книги, ви можете подарувати їм друге життя!

ВК