Прикарпатця, який зловживав наркотиками підозрюють в обкраданні близько 30 квартир


Працівники оперативних служб обласного УМВС та Івано-Франківського міськвідділу міліції затримали 27-річного мешканця обласного центру Прикарпаття, якого підозрюють у вчиненні понад тридцяти квартирних крадіжок.

Молодого чоловіка схопили після чергової крадіжки зі знаряддями злому та майном потерпілої сім’ї. При собі злодій мав пістолет «Зоракі» зі спорядженим магазином, що не є характерним для представників його «професійного цеху». Як правило, «домушники» не беруть на справу вогнепальної чи холодної зброї. Втім, у цьому випадку можна зіслатися на те, що квартирний злодій є наркозалежною особою й був раніше судимим саме за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. 

Як повідомили в управлінні карного розшуку УМВС в області, зловмисник мав свій «фірмовий почерк»: проникав у квартири на останніх поверхах багатоповерхівок, зламував серцевини замків у вхідних дверях, виносив із помешкань золото, гроші комп’ютерну та цифрову техніку. Зважаючи на те, що після його затримання квартирні крадіжки в обласному центрі не припинилися, можна вважати, що в Івано-Франківську діє ще одна група «домушників», пише АП.