Прикарпатець через любов до "травки" ледь не спалив хату


Сільський любитель «травки» з Тлумацького району ледь не спалив хату й обсмалив собі чуба.

Мешканці села Яківка Тлумацького району помітили дим, що пробивався з горища будинку, й зателефонували на спецлінію 102. Прибулі рятувальники почали гасити загоряння й виявили на горищі молодого чоловіка. Це був тридцятирічний господар, який живе сам. Його з опіками різних ділянок тіла було госпіталізовано в районну лікарню, пише АП. 

Після того, як рятувальники ліквідували загоряння, їм довелося викликати міліцію. Справа в тому, що на горищі пожежники натрапили на пачки та банки з подрібненою речовиною, схожою на марихуану. При опитуванні господаря стало відомо, що кілька років тому він пристрастився до куріння «травки». 

Будучи на заробітках в Росії, чоловік придбав насіння конопель і посіяв його біля лісу в урочищі «Кам’янецька руда». Восени селянин скосив «урожай», висушив, подрібнив стебла, розфасував і час від часу покурював. Вочевидь, після кількох затяжок «травою» чоловік заснув на горищі, а від його «файки» загорілося сіно. Після лікування від опіків мешканцеві Яківки доведеться відповідати в суді, куди передадуть кримінальне провадження за незаконний посів конопель і зберігання наркотичної речовини. Правоохоронці наразі не встановили фактів продажу ним марихуани іншим особам.