Прикарпатець награбував 30 тисяч гривень та скоїв понад 10 злочинів


Співробітники Снятинського райвідділу міліції затримали крадія, який спеціалізувався на крадіжках з офісів, магазинів та житлових будинків не тільки на території нашої області, а й сусідніх – Тернопільській та Вінницькій.

Протягом останнього часу до чергової частини Снятинського райвідділу міліції почастішали надходження повідомлень про крадіжки з приміщень. Здебільшого вони траплялися в нічний час на території району. Люди жалілись на розбиті вікна, пошкоджені замки вхідних дверей та зниклі тютюнові вироби, картки поповнення рахунків, гроші, офісну техніку та господарські інструменти.

Всі злочини вчинялися з характерною схожістю, тож оперативники дійшли висновку – це справа одних і тих же рук. Проведеними оперативно-розшуковими заходами міліціонери встановили: до крадіжок причетний 39-річний житель одного із сіл Снятинського району, якого згодом міліціонери затримали на одному із місцевих ринків.

Окрім того у правоохоронців достатньо доказів вважати, що цей громадянин причетний до крадіжки із службового кабінету Стецівської селищної ради. Там зловмисник викрав ноутбук вартістю 5 тисяч гривень, який одразу продав таксисту за 900 гривень. Також із приміщення фотостудії 26-річного жителя Снятинщини, цей громадянин викрав фотокамеру, принтер, гроші та акумуляторні батареї на загальну суму 5 тисяч гривень.

Через певний час з'ясувалося, що чоловік причетний до ряду крадіжок і в інших областях, зокрема в Тернопільській та Вінницькій. Викрадені речі зловмисник продавав перехожим, здавав в ломбард, а тютюнові вироби та картки поповнень їздив продавати на Калинівський ринок до сусідньої Чернівецької області. Втім, цей громадянин уже перебував у місцях позбавлення волі за вчинення розбійного нападу.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за вчинення кримінальних правопорушень – крадіжки. Наразі в порядку ст.208 КПК України затриманого поміщено в СІЗО.