Прикарпатські активісти та матері мобілізованих блокують військову частину в Делятині


Представники громадськості та матері військовослужбовців, яких хотіли відправити на схід країни без бронежилетів заблокували військову частину в Делятині.

Про це кореспондентові «Бліц-Інфо» повідомив координатор «Самооборони» в Івано-Франківську Юрій «Тихий»:

«Близько першої години ночі було заблоковано військову частину в Делятині, - коментує Юрій «Тихий». – Сюди приїхали батьки, матері та дружини тих військовослужбовців, яких сьогодні вранці мали відправити на схід. Через КПП не пропускають нікого, навіть представників ЗМІ».

Координатор «Самооборони» розповідає, що відбувається блокування, тобто машина перекрила в’їзд в частину, також стоїть рейсовий автобус. Приїхали представники громади, які разом з головою ОДА Андрієм Троценком, що теж прибув на місце, зайшли до частини. Наразі, як зауважує Юрій «Тихий», чекають, що відбуватиметься далі.

А ще зазначає, що серед військовослужбовців є частина тих, хто хоче їхати на схід. Інші ж зізнаються, що не хочуть туди.

Нагадаємо, вчора відбувалося засідання Ради оборони області, на якій було прийняте рішення не відправляти хлопців на схід без амуніції –  касок та бронежилетів.