Прикарпатські чоловіки не поспішають вступати до лав Нацгвардії


До новоствореного батальйону оперативного призначення Національної Гвардії, який виконуватиме спецзавдання, а згодом відправлятиметься на схід країни у зону бойових дій вже долучилось 60 добровольців.

Про це  у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомив командир оперативного призначення резервістів Нацгвардії Євген Литовець. Набір у цей батальйон був оголошений близько місяця тому. Проте, за словами пана Литовця, чоловіки не надто активно відгукуються.

 

«Мені прикро на серці, що жінки більше розуміють ситуацію ніж чоловіки. Чоловіки  у нас виявились балакуни. Жінки скоріше б сформувалися», - вважає командир батальйону.  

 

Тож наразі військовослужбовці формують роти по 100 чоловік, щоб відправити перших добровольців на вишкіл, який має проходити не менше місяця.

 

«Зараз ми формуємо людей. Оформлення документації відбувається на Чорновола 161 у Військовій частині №1241. Коли сформуємо роту, відправляємося на один з найкращих в західній Україні полігонів для тренувань», - повідомив Євген Литовець.

 

Сама кампанія створення батальйону буде тривати до тих пір, поки не набереться потрібна кількість людей. І як зазначив пан Литовець, на схід їх відправлятимуть всіх разом - батальйоном.

 

«Якщо так і надалі періодично будуть поступати гвардійці, то ми формуємо роту і відправляємо на вишкіл на полігон. Одні на вишколі – інші поступають і формують наступну роту. І так щоразу, поки не наберемо 348 осіб», - зазначив командир гвардійців.  

Що стосується засобів захисту для майбутніх гвардійців, то командир обіцяє забезпечити ними кожного гвардійця.

 

«Ми забезпечимо кожного гвардійця нашого батальйону і каскою, і бронежилетом європейського стандарту. Адже маємо домовленість на повну, а не часткову комплектацію гвардійців нашого батальйону», - наголошує він.