Прикарпатські дзюдоїсти боролися за звання сильніших на чемпіонаті України


Упродовж трьох днів у Луцьку в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі проходив чемпіонат України з дзюдо серед юнаків і дівчат 1999-2000 років народження, у якому брали участь понад 700 юних спортсменів-дзюдоїстів з усіх областей України.

Вітаючи гостей, учасників чемпіонату України, головний суддя міжнародної категорії, майстер спорту України, заслужений тренер України Олександр Грицуняк (м. Луцьк) побажав, щоб луцьке татамі стало справді щасливим для тих, хто прагне знайти свою зірку у великому спорті. А рівнятися є на кого.

Дзюдоїсти у своїх вагових категоріях боролися за звання найсильніших.

— Вихованці Калуської дитячо-юнацької спортивної школи «Сокіл», кандидати у майстри спорту України Віталій Кузів (до 50 кілограмів), Віталій Могилін (до 55 кілограмів) та Святослав Зубаль (до 66 кілограмів) були близькі до здобуття бронзових медалей, але у важких сутичках на татамі поступилися спортсменам з незначним рахунком та посіли 5-ті місця, — повідомив «Вікнам» тренер-викладач з дзюдо ДЮСШ «Сокіл», володар чорного паска 2 ДАН Василь Клим. — Непогано виступила на чемпіонаті України калушанка Тетяна Заярнюк (до 40 кілограмів). Прикро, що у сутичці ¼ фіналу Тетяна поступилася спортсменці із Донецька і у кінцевому підсумку посіла 7-е місце.

Переможці та призери чемпіонату України були нагороджені дипломами, медалями відповідних ступенів і кубками Міністерства сім’ї, молоді, фізкультури та спорту.