Прикарпатські фахівці центру екстреної медицини пройшли європейський курс навчання у Польщі


У Республіці Польща цими днями пройшов черговий етап співпраці між Івано-Франківським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та Польською Асоціацією працедавців екстреної медичної допомоги у частині навчання українських медиків.

Першу групу з 13 осіб, до складу якої увійшли лікарі і фельдшери, було відібрано для навчання за програмою підготовки інструкторів Американського Товариства кардіологів за  міжнародними протоколами, пишуть ОДТРК Карпати.

Після навчання, здачі іспитів та отримання сертифікатів ці спеціалісти передаватимуть набутий досвід і знання своїм колегам в Україні.

Другий етап навчань за участю польських колег відбудеться в Україні наприкінці червня.   Відбір учасників навчань проходить за географічним принципом, щоби у кожному окрузі Івано-Франківської області до кінця поточного року працювала хоча б одна спеціалізована бригада екстреної медичної допомоги найвищого рівня фахової кваліфікації.

Ознаменувала навчання чергова приємна  подія - івано-франківські медики отримали від Станції швидкої допомоги в Щецині вже другий обладнаний реанімобіль на базі Mercedes-Benz. Нагадаємо, що перший такий реанімобіль уже служить на Прикарпатті.