Прикарпатські злодії працюють зі "сканером"


На Прикарпатті спостерігається зростання кількості крадіжок майна із автомобілів. на жаль, не поодинокі. Причому зловмисники нерідко застосовують так званий «сканер» - електронний пристрій для вимкнення сигналізації. Автівки ж без сигналізації зламують переважно вночі.

«Правопорушників до крадіжки спонукають у першу чергу залишені в автомобілі речі, – наголосив т.в.о. заступника начальника УМВС – начальник кримінальної міліції полковник міліції Ігор Баб’юк. – Навігатори, авто магнітоли, ноутбуки, фотоапарати залишені в транспортному засобі без сигналдізації становлять ризик для власників більше ніколи їх не побачити». 

В управлінні карного розшуку обласного УМВС є відділ, який займається розкриттям крадіжок, зокрема із автомобілів. Оперативники аналізують та систематизують інформацію щодо таких правопорушень. І на основі цих даних відпрацьовують території: до прикладу, інформують працівників ДАІ про підвищену кількість крадіжок із автомобілів в конкретному районі. Працівники карного розшуку влаштовують «засідки» та відслідковують зловмисників. Проводиться робота з авторинками та ринками, де можуть збувати викрадене майно.

«Рекомендації, як уберегтись від крадіїв, дуже прості, – каже Ігор Баб’юк. – Найголовніше, що може убезпечити – це не залишати цінних речей в автомобілі. Крім того, паркувати його в освітленому місці та подбати про охоронні системи, зокрема сигналізацію».