Прикарпатських чиновників навчали працювати з системою "ProZorro"


Соціальних працівників та представників обласних установ і організацій спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області навчали користуватися системою електронних закупівель.

 На базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбувся черговий семінар-навчання з питань особливостей застосування Закону України "Про публічні закупівлі", а також впровадження в області системи електронних державних закупівель ProZorro. Участь у заході взяли начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради Назар Косаревич, представники електронних майданчиків.

Семінар має на меті ознайомити аудиторію з законодавчими основами та навчити практичним крокам роботи в системі публічних закупівель.

"Законом України "Про публічні закупівлі", який вступить в дію першого серпня цього року, визначено, що через систему ProZorro обов’язково мають проводитися закупівлі товарів і послуг вартістю від 200 тисяч гривень та робіт вартістю від 1,5 мільйона гривень. При закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких нижча встановлених порогів, передбачена публікація звітностей у системі", - розповів Назар Косаревич.

На Прикарпатті через систему ProZorro закупівлі товарів, робіт і послуг вже здійснює виконавчий апарат обласної ради, низка освітніх, медичних  та комунальних закладів області.