Прикарпатских наркоторговців засудили до 10 років ув'язнення


Завдяки принциповій позиції прокуратури Апеляційний суд Івано-Франківської області залишив чинним вирок учасникам організованої злочинної групи, котрі займалися вирощуванням, зберіганням та продажем марихуани.
Судом першої інстанції усіх членів організованої злочинної групи визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.310 (незаконний посів або незаконне вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту) та ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою організованою групою) КК України та засуджено до тривалих термінів ув’язнення.
 
Організатор отримав 10 років, інші двоє - по 8 років позбавлення волі.
Не погодившись з вироком Городенківського районного суду, засуджені подали апеляційні скарги. Однак, врахувавши доводи прокурора, Апеляційний суд визнав призначене покарання законним та залишив без змін. На даний час вирок вступив у законну силу.
 
Нагадаємо, злочинну діяльність правоохоронці викрили влітку 2010 року. Наркобізнес під виглядом фермерського господарства налагодили троє місцевих жителів в селі Хотимир Тлумацького району. Тут, на сільськогосподарських угіддях, зловмисники вирощували коноплі, виготовляли наркотичну речовину та збували її на території області.