Прикарпатським інтернатам не вистачає грошей на нейнеобхідніше


Прикарпатським навчальним інтернатним закладам невистачає найнеобхіднішого - миючих засобів та засобів гігієни. І це незважаючи на те, що діти навчаються та проживають в них 24 години на добу.

На ці потреби для інтернатів області кошти не виділяються ще з минулого року. 

«Нині кошти надходять лише на захищені статті – це заробітна плата, медичні засоби та харчування дітей, - повідомляє кореспондентові "Бліц-Інфо" директор обласної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Наталія Гаврилюк. – А от на господарські товари, засоби гігієни, миючі засоби, одяг, кошти з вересня минулого року не поступали».

За словами директора, обходяться власними силами. Допомоги просять також у підприємців та спонсорів. Надати допомогу інтернатам в такій скруті вирішила Мальтійська служба допомоги, забезпечивши дітей такими необхідними засобами гігієни. 

У цій скруті підтримка Мальтійської Служби допомоги та інших жертводавців нині справді необхідна. Діти швидко ростуть і одяг час від часу слід оновлювати. А засоби особистої гігієни потрібні щодня – це вимоги санітарних норм та мінімальних правил особистої гігієни для збереження здоров`я підростаючого покоління.