«ПСЖ» продав Марко Верратті до катарського клубу «Аль-Арабі»


Клубний футбол вже у самому розпалі. Більшість топових чемпіонатів вже давно розпочались. Після перших турів у футбольних першостях країн вже сформувалися фаворити та аутсайдери, проте все ще може змінитись не один раз.

У чемпіонаті Франції зберігається інтрига — після перших турів турнірну таблицю несподівано очолює «Монако». Звичний лідер першості «ПСЖ» трошки відстає через те, що команда декілька разів зіграла внічию. Колектив влітку позбавився декількох гравців основного складу. Мессі та Неймар, які поряд із Мбаппе керували грою команди, вирішили змінити клубну прописку. Проте якісних гравців та фінансових можливостей у «ПСЖ» значно більше, ніж у конкурентів. З огляду на це, команда все одно є фаворитом першості у букмекерів. Поставити на перемогу «ПСЖ» можна на the ggbet. Вболівай, перемагай та заробляй кошти.

Чому Верратті залишив «ПСЖ»?

Окрім Мессі та Неймара, які були головними зірками команди, «ПСЖ» залишив багаторічний лідер центру поля — Марко Верратті. Італієць, якому лише 30 років, перейшов до катарського клубу «Аль-Арабі».

Гравець був одним із найперших гучних трансферів після придбання шейхами паризького клубу. Тоді, у 2012 році, молодий та перспективний талант із Пескари перейшов до «ПСЖ» у віці 19 років та одразу став лідером центра поля. З того часу Марко підняв над головою 30 трофеїв та зіграв 416 матчів. Верратті посів друге місце по цьому показнику у клубній історії, поступившись лише Жану-Марку Пілорже. Останній зіграв у 435 матчах. Тобто Верратті не вистачило одного сезону, щоб із запасом очолити таблицю лідерів. Попри це, італієць все одно став легендою команди, адже вважається найтитулованішим гравцем в історії «ПСЖ». То ж чому такий ідеальний союз розпався?

Влітку з'явилися перші чутки, що гравець може залишити «ПСЖ». Серед можливих претендентів називали «Атлетіко» (Мадрид) та саудівський «Аль-Хіляль». Команда та гравець ніяк не коментували можливий трансфер легенди клубу, проте деякі дії натякали, що не все добре у відносинах двох сторін. Наприклад, не дивлячись на всі комплементарні вислови від головного тренера впродовж літньої підготовки, Верратті на початку сезону не потрапив до заявки на матч «ПСЖ» жодного разу. У підсумку гравець перейшов в «Аль-Арабі» за 45 мільйонів євро.

Існує декілька версій такого раптового вигнання легенди з клубу. Деякі експерти зазначають, що новий тренер «ПСЖ» натякнув гравцю та керівництву, що не розраховує на півзахисника, який досить часто травмується. Це справедлива претензія, оскільки Верратті за одинадцять років у клубі через різноманітні пошкодження сумарно пропустив 2 сезони. Попередні тренери досить часто критикували гравця за його відношення до тренувань, відсутність професіоналізму та поведінку поза футбольним полем. Річ у тому, що Марко полюбляє відвідувати нічні клуби, курити цигарки та робити інші речі, які не є властивими для професіональних спортсменів. Така несерйозність італійця, на думку тренерів, й була причиною постійних травм, через які він кожного сезону пропускав ледве не третину матчів. Багато років це компенсувалось геніальною грою італійця в періоди, коли він був здоровий, проте новий тренер вирішив поставити крапку.

Окрім цього, є ще одна версія — проблемний характер. Річ у тому, що італієць у кожному матчі постійно свариться з рефері, за що регулярно отримує зайві жовті та червоні картки. Це не подобалось ледве не всім тренерам, з якими працював Верратті. Існує думка, що новий тренер команди вирішив довірити центр поля іншому футболісту, який буде грати дисципліновано та професійно ставитись до своїх обов'язків.

Сам Марко, здається, вирішив просто насолоджуватись футболом без зайвого тиску та за великі гроші. Саме тому італієць обрав чемпіонат Катару, а не перейшов до іншого топклубу.