Путін з Байденом обмінялися подарунками


На зустрічі 16 червня президенти США й Росії Джо Байден і Володимир Путін обмінялися подарунками. Байден подарував Путіну окуляри й кришталеву статуетку, а Путін Байдену — письмовий набір із хохломським розписом.

Про це пишуть російський ТАСС і американський Axios, передає Громадське.

Про подарунок російського президента розповів його речник Дмитро Пєсков журналістам: «Письмовий набір хохломи "Москва"». Йдеться про хохломський розпис, що походить з однойменного села Нижньогородської області Росії.

А ось Байден подарував Путіну не один, а два подарунки. Один із них — це окуляри-авіатори, виготовлені на американському заводі Randolph USA. Він із 1978 року виготовляє окуляри для пілотів винищувачів, зокрема в країнах-членах і союзниках НАТО.

Також президент США подарував російському візаві кришталеву статуетку бізона виробництва нью-йоркської компанії Steuben Glass. Статуетка, зазначили в Білому домі, є «величним тлумаченням однієї з наших найвеличніших тварин і виявленням сили, єдності й стійкості».

16 червня у швейцарській Женеві відбулася зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна. Це був перший саміт за участі чинного президента США та його російського візаві.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!